torsdag, januar 29, 2009

Kapittel 3 - 5

Kapittel 3:
Forhistorien til hvordan antroposentrismens restriksjoner ikke lenger gjelder for
det samfunnet vi lever i.

Positive sider:
- Mennesket er "suverene"
- Mennesket i sentrum.

Negative sider:
- Hvis vi er i sentrum av verden og dermed i sentrum av oss selv, hva er så sentrum?
- Sentrum definert av hvert enkelt menneske. Anarki?
- "Intersubjektivitetsproblemet" Husserl, altfor komplisert. "Cognito ergo sum".

Kapittel 4:


Medie (Substans) - Fargene i bildet tar form som tegn.
Form - Tegnene som vises
Informasjon - Tegnene vises som informasjon.
Mening - De som forstår tegnene forstår også meningen.

Hvert tegn er et ord og nedenfor har jeg gjengitt det
slik det ser ut som på bildet:

"Jeg elsker deg".
'er'
'Meg og deg.

Kapittel 5:
- Mye meningsløs informasjon / kaos != fra kompleksitet.
- Komplekse systemer styrer seg selv, det finnes ikke noe utenfor som styrer systemet.
- Autopoiesis, selv-frambringelse.
- Interaktiviteten fører til at "selvet" eller samvittigheten, skille mellom rett og galt, gjenoppstår i nye former.
- TV eksempelet, seerne trenger ikke lengre å la noen velge for de hva de vil se. Det meste kan gå i on-demand-tv. WebTV eller podcasts gir deg en linker som fører til andre linker der selve programmene ligger.
- Gode eksempler på dette er Nokia Podcasting applikasjonen,
N95 sin Videocenter, N82 sin videocenter, selvsagt Youtube, Dailymotion og kanskje ikke den helt kjente Hulu
- Hyperkompleksitet er noe som er skapt, dvs. vi gjør oss avhengig av teknologien så mye at vi ikke greier oss uten den.

tirsdag, januar 27, 2009

Min PC bruk

Min første laptop fikk jeg når jeg var rundt 14 år gammel og primært ble den brukt til litt skolearbeid og mye spilling, derav Quake II ble en av mine favorittspill.
Dette er et såkalt 3D - skyter spill.

Maskinen ble også brukt til å lagre dokumenter på og disse ble så kopiert over til disketter før de ble overført til skolemaskinen for å printes ut.

Da jeg selv ikke hadde internett og oppdaget dette ble jeg sittende ofte på skolen bare for å surfe. På den gamle tiden så var det ofte at det kunne dukke opp reklamer som bare plutselig popppet opp. Ofte var disse av erotisk innhold og derfor ikke helt den store greien med å sitte på skolen og få opp slike.

Det var også der jeg lærte meg å bruke mail da hotmail var den store greien.
En helt ny verden åpnet seg for meg og jeg lærte at man ikke alltid trengte å betale for programvarer som en ønsket seg og det var også da jeg først lærte at det fantes gratis ting på nettet, både som legitimt og ikke legitimt.

Ellers besto pc bruken min mest i å teste ulike programvarer som fulgte med et magasin som jeg kjøpte i kiosken. Jeg lærte også å håndtere små feil i datamaskinen og hvordan jeg skulle fikse disse.

Dessverre var et par av kameratene min før meg når det gjaldt teknologi, ikke så rart siden jeg ikke var "tilkoblet" omverdenen hele tiden. Jeg ble vel en sen blomstrer som en kaller det.

Med årene har spilling på pc blitt mindre og mer praktiske ting har tatt over.
Da jeg også nettopp har formatert laptopen min så har jeg ikke lengre så mange forstyrrelser i den.
Dette betyr igjen at jeg primært bruker den til å betale regninger, sjekke nyheter, laste ned ting og ellers holde meg oppdatert.

Mine interesser fra tidligere har jeg beholdt og jeg har laget bokmerker av flere sider som jeg vet jeg finner trygge "goodies" på. Dette kan variere alt fra animeserier, musikkalbum, programvarer, wallpapers eller tegneserier.

Maskinbruken min har fortsatt holdt seg på et lokalt nivå, med dette mener jeg at f.eks. de fleste bokmerkene har jeg fortsatt på min maskin, derav noe har jeg flyttet til "skyen" da v.h.a StumbleUpon. I det siste har jeg også brukt Office Live som er et nettsted der du kan dele dokumenter på nettet med andre folk.

Jeg kan vel totalt sett kalles ganske så tradisjonell.

Mye av datamaskinbruken har også blitt overført til mobiltelefonen min, en Nokia N82.
Med denne bruker jeg å høre på radioshow eller podcasts derav Security Now, This Week In Tech, This Week In Law og flere fra nettsiden Twit.tv.
Jeg leser også nyheter v.h.a. gratisprogrammet Widsets og har chatteklienten Slick som jeg kan holde kontakten med folk med.

Det er kun begrensningen som webbrowseren som først og fremst gjør at jeg ikke bruker mobilen min til å erstatte laptopen.

Iblant føler jeg at jeg er altfor tilkoblet slik at jeg av og til ikke orker å slå på pcen. Ofte lar jeg den bare stå og gå med en fagside oppe for å se hva som er pensum mens jeg fordyper meg i en bok.

En datamaskin er bra det, men det kan bli for mye.